Åtgärder med anledning av COVID-19

Du kan känna dig trygg när du bokar en tid hos oss oavsett om ditt besök avser kosmetisk kirurgi, estetiska skönhetsbehandlingar eller provtagning för Covid-19.

All vår personal har testats för Covid-19 utan tecken på smitta samtidigt som vi håller hög standard på vår personliga skyddsutrustning.

Personalen på Stockholm Medicus använder sedan tidigare både munskydd och skyddshandskar men företagets ledning har valt att även uppdatera med ansiktsvisir samt halvmasker enligt P3-klass.

Vi arbetar endast under förutsättning att vi är helt friska och vidtar extra åtgärder för att ingen smittspridning ska förekomma i våra lokaler. Alla ytor tvättas precis som vanligt flera gånger varje dag och våra instrument steriliseras i extra processer precis som vi alltid gjort.

Om du känner dig sjuk avråder vi dig att reservera tid. Har du en bokad tid sedan tidigare ber vi dig läsa igenom våra allmänna villkor extra noga.

Du är välkommen att köpa ett presentkort eller boka en tid längre fram.

Vi följer utvecklingen noga och tar myndigheternas rekommendationer på största allvar. Har du frågor kring vårt skyddsarbete är du välkommen att höra av dig till oss.

Jag är man och besväras av stora bröst 

Ordet bröst relateras ofta till kvinnobröst – inte ofta till mansbröst. Och även om du som man kanske uppskattar bröst innebär inte det att du vill ha ett par själv.

Män som har stora bröst eller större bröst än genomsnittet lider ofta i det tysta – det är sällan män pratar om sina växande bröst på fikarasten och gissningsvis blir klädinköp, badhusbesök och andra sociala aktiviteter lidande.

Rödvinsbröst eller man boobs som förstorade mansbröst ibland kallas innebär generellt antingen ett överskott av lokala fettdepåer eller ett överskott av körtelvävnad och i vissa fall av både och.

Det kan i sin tur betyda att rätt kost och rätt träning inte alls gör nytta, män som har ”bitch tits” kan behöva professionell hjälp för att komma tillrätta med sitt problem.

För att få bort mansbröst räcker det oftast med en enkel behandling för att få bukt med överskottet av bröst- eller fettvävnad. Till exempel går det att frysa bort fettet med CryoSculpting eller att med SmartSculpting fettsuga bort dina bröst.

Tillståndet, att som man plötsligt ha ett par bröst som påminner om en kvinnas bröst kallas för gynekomasti sällan på något medicinskt problem – anledningen är oftast arvsanlag, hormonförändringar eller viktökning.

Ofta benämns en bröstförminskning för män med ordet gynekomasti vilket egentligen betyder att du som man utvecklar onormalt stora bröst, det är inte alltså inte behandlingen som heter gynekomasti.

Att ta bort mansbröst kan göras med olika metoder beroende på om brösten har blivit större för att bröstkörteln har vuxit, om brösten blivit större på grund av ökad fettvävnad eller om brösten blivit hängiga efter viktnedgång. Att ta fettet görs med antingen fettfrysning eller laserfettsutsugning och kombineras ofta när vi tar bort överfödig hud medan bröstkörteln minskas med operation.

Oavsett metod är behandlingen att betrakta som liten och utan behov av narkos, resultatet är alltid utöver förväntat och du kan lämna kliniken en stund efter ingreppet.

Kontakta oss om du vill behandla dina överskottsbröst via 08 218 518 eller via support@stomed.se för ditt erbjudande.

Oavsett om vi använder medicinsk laser, IPL eller VeinWave när vi tar bort din hudförändring ger vi dig möjligheten till ett naturligt och permanent resultat utan risk för ärr – du kan genomföra behandlingen på lunchen och återvända till dina vardagssysslor direkt därefter.

Pris från: 36 000

Behandlingstid från: 60 minuter

Bedövning: Lokal eller narkos

Återhämtningstid: 2 – 7 dagar

Varför välja Stockholms Medicus?

Stockholms Medicus är en modern, privatägd plastikkirurgisk skönhetsklinik i centrala Stockholm.

I vackra och lättillgängliga lokaler på Regeringsgatan 48, i hjärtat av Stockholms City erbjuder vi dig det senaste inom modern estetik för dig som vill hålla jämna steg med ditt åldrande.

Kliniken är fullt utrustad för att möta behovet av professionell vård samt kravet på minimalistiska behandlingar och ingrepp, med så kort återhämtningstid som möjligt och med tydliga behandlingsresultat.

Till oss kommer du som vill få tillgång till Sveriges bredaste sortiment av behandlingar, som med modern teknik vill förhindra tidigt åldrande och som värnar om naturliga resultat.

Stockholms Medicus är godkänd som vårdgivare av Socialstyrelsen och är medlem i Svensk förening för estetisk plastikkirurgi.

Hur kan jag betala?

Vi erbjuder räntefri månadsfaktura – glöm inte att ta med dig legitimation om du önskar utnyttja.

Det går också att betala din behandling med betalkort, kreditkort, Amex, SWISH eller kontanter. Vänligen notera att betalning sker före din behandling (samma dag) med undantag för operationer som förskottsbetalas senast 20 arbetsdagar före.

Vi accepterar de mest förekommande betalkorten på marknaden inklusive American Express.

Vad är kavitation, ultraljud och CaviSculpting™?

CaviSculpting är namnet på vår bodyshape-behandling som utförs med ultraljudskavitation.

Behandlingen utförs med hjälp av ett vacuumhandstycke som appliceras på huden. Huden och det underliggande fettlagret sugs upp i handstycket som sedan skickar riktade i ultraljudshastighet.

Frekvensen på ultraljudet gör att fettcellerna kommer i självsvängningen och förstörs utan att övrig vävnad påverkas. Fettet omvandlas till energi som måste förbrännas efter behandling.

CaviSculpting rekommenderas till alla som besväras av lokala fettdepåer på magen, höfterna, låren och rumpan.

Är tekniken ny att reducera fett med ultraljudskavitation?

Kliniker och sjukhus använder sig i dag av ultraljud för att diagnostisera organ och vävnader till exempel vid graviditeter. Ultraljud som fysiskt begrepp är ett ofarligt, högfrekvent ljud med en våglängd som inte uppfattas av människor.

Kavitation å sin sida innebär att ett fysiskt tryck accelererar för att slutligen nå vaporisation. Sättet att nå vaporisation är många, redan år 1895 döpte forskaren Froude fenomenet till cavitation.

Den mest kända kombination av kavitation och ultraljudsvågor är inom medicinen, för att reducera njursten.

Metoden att uppnå kavitation med ultraljud i syfte att reducera fettdepåer introducerades i Milano år 2005, då som Cavitazione Estethica. Studier visar att ultraljudskavitation kan behandla fett på buken, benen och rumpan utan kirurgi och med permanent resultat.

Tekniken, att använda kavitation och ultraljudsvågor för att reducera fettdepåer är ett mycket effektivt sätt att kunna forma och skulpturera kroppen utan kirurgi.

Vad händer före och i samband med en CaviSculpting™ -behandling?

Före behandling fyller du i en hälsodeklaration. Därefter följer ett samtal för att fastställa om du är en kandidat till behandlingen, kroppsmätning, fotografering och ett skriftligt prisförslag. Det är en väl investerad tid för både dig som behandlas och för din behandlare att allt känns väl förberett och att det inte finns något tvivel om vad som bestämts.

Vid behandlingstillfället markeras och fotograferas området och behandlingen, som är ofarlig tar sin plats i ett behandlingsrum, på en brits i antingen sittande eller liggande läge. En gelé appliceras för att dels minska värmen i huden, dels öka kontakten och behandlingen påbörjas.

Behandlingen utförs med hjälp av ett vacuumhandstycke som appliceras på huden. Huden och det underliggande fettlagret sugs upp i handstycket som sedan skickar riktat ultraljud.

Frekvensen på ultraljudet gör att fettcellerna kommer i självsvängningen och förstörs utan att övrig vävnad påverkas. Fettet omvandlas till energi som måste förbrännas efter behandling.

Vid behandlingens slut rekommenderar vi en promenad för att förbränna det frigjorda fettet. Du kan förnimma en varm känsla i det behandlade området men som försvinner stegvis efter behandlingen.

Är CaviSculpting™ en säker metod att ta bort fett med?

CaviSculpting är en säker och snabb behandling för att reducera oönskade fettdepåer. Vi behandlar alla delar på kroppen där det finns underhudsfett till exempel mage, höfter, ben och rumpa.

Ultraljudsvågorna når cirka 15 mm djupt i huden där fettet förstörs utan att påverka övrig vävnad såsom hud, nerver och muskler. Ett ringande ljud kan uppstå i dina öron under behandlingen då vibrationerna från det behandlade området sprider sig till trumhinnan. Ljudet är helt ofarligt, försvinner direkt när behandlingen avslutas och påverkar inte personer med tinnitus.

Alla klinikens maskinsystem för fettsugning och fettreducering är CE-godkända, har bevisad effekt via dubbelrandomiserade studier och används endast av behörig personal.

Alla våra behandlingar kan orsaka tillfällig rodnad, svullnad, inflammation, infektion, tillfälligt känselbortfall, en stickande känsla, en pirrande känsla, en värmande känsla, krustor (sårskorpor), blåsor, smärta, huvudvärk, klåda, ilningar, illamående, ödem (vätskeansamlingar) och hematom (blåmärken). Alla dessa symtom är övergående.

Vilka områden går att behandla med CaviSculpting™?

Alla delar på kroppen där det finns underhudsfett går att behandla med reservation för viseralt fett. Områden som vi rekommenderar att behandla med CaviSculpting är mage, höfter, ben och rumpa.

Behandling med CaviSculpting är enkel, ju fler behandlingar desto bättre resultat. En behandling reducerar i genomsnitt 150 gram fett.

Vid din förundersökning bestäms utifrån dina förväntningar och förutsättningar hur många behandlingar som kan behövas. Behandlingarna sker två gånger i veckan och sker i serier om 4 behandlingar.

Resultatet är permanent och påvisbart veckorna efter behandlingen förutsatt att kolhydrat – och fettintag begränsas under perioden.

Är jag en bra kandidat för CaviSculpting-behandlingar?

Din hudfärg saknar betydelse och förutsatt att du inte är gravid, ammar, har aktiv herpes, annan infektion eller har opererats nyligen är du välkommen till din första förundersökning. Överväger du behandling måste du ha realistiska förväntningar och förståelse för att behandlingsresultatet inte är omedelbart utan stegvis kommer att framträda.

För att fastställa att du är en kandidat kallas du till en inledande förundersökning. Vid förundersökningen pratar vi om dina förväntningar, du fyller i en hälsodeklaration och får information hur ingreppet går tillväga. Du får vid förundersökningens även ett skriftligt prisförslag på vad behandlingen kommer att kosta samt när en behandling kan genomföras.

Men, trots vår långa erfarenhet och vår kvalificerade utrustning finns det inom medicinen ingen behandling som garanterat fungerar likadant på alla. Det här beror på att vi alla är olika och naturligtvis även våra kroppar. Därför är det rimligt att anta att olika personer behöver olika många behandlingar. Repeterande behandlingar ger mer resultat än 1 enda behandling.

Skiljer det i behandlingsresultat mellan olika behandlingsmetoder?

Vårt enkla svar på den frågan är ja. Vi använder de olika teknikerna beroende på respektive patients egna förväntningar och förutsättningar.

Vid din förundersökning beskriver vi skillnaderna och rekommenderar dig även utifrån dina förväntningar och förutsättningar vilken eller vilka metoder som är lämpliga för just dig.

Gör det ont att ta bort fett med CaviSculpting™?

Generellt kan sägas att flertalet patienter vid första behandlingstillfället är mer rädda för eventuell smärta än vad ingreppet egentligen känns eller gör ont.

Behandlingar med CaviSculpting är inte smärtsamma men kan vid första behandlingstillfällets första sekunder upplevas obehagligt då det uppstår ett ringande ljud i öronen.

Hur lång tid tar en behandling med CaviSculpting™?

Beroende på områdets storlek varierar behandlingstiden från 15 till 30 minuter. Den exakta behandlingstiden för just din specifika behandling kommunicera vid din förundersökning.

Vid behandlingens slut promenerar du på ett löpband för att förbränna det frigjorda fettet. Du kan förnimma en varm känsla i det behandlade området men som försvinner stegvis efter behandlingen.

Efter behandlingen du återgå till dina vardagssysslor, det finns alltså inget behov av vila eller sjukskrivning. Metoden har inga kända biverkningar, det finns inga direkta kontraindikationer efter utförda behandlingar hos oss.

Behandlingarna kan ske två gånger per vecka.

Bör jag tänka på något innan jag genomgår CaviScultping-behandlingar?

Du bör budgetera med tålamod och tid samt ha realistiska förväntningar. Behandlingsresultatet är permanent förutsatt att de frigjorda fettcellerna omsätts av fysisk aktivitet efter varje utförd behandling. Som vid en traditionell fettsugning rekommenderar vi dig förändrad kost av kolhydrater, fett och proteiner både före – och efter behandlingsserien.

Du får inte dricka kaffe eller alkohol dagarna före behandling.

Behandling med CaviSculpting är enkel, ju fler behandlingar så ofta som möjligt gör dig resultat på kortaste möjliga tid. Initialt rekommenderas upprepade behandlingar två gånger i veckan för att sedan stegvis trappa ner beroende på respektive patients behandlingsresultat och egna förväntningar.

CaviSculpting är en bodyshape-behandling, den hjälper dig att reducera en lokal fettdepå och ska inte förväxlas med viktnedgång.

Vi kan inte utföra någon behandling om du är gravid, ammar, har pågående herpes, annan hudinfektion eller har opererats nyligen.

Alla våra behandlingar kan orsaka tillfällig rodnad, svullnad, inflammation, infektion, tillfälligt känselbortfall, en stickande känsla, en pirrande känsla, en värmande känsla, krustor (sårskorpor), blåsor, smärta, huvudvärk, klåda, ilningar, illamående, ödem (vätskeansamlingar) och hematom (blåmärken). Alla dessa symtom är övergående.

Vad skiljer era olika fettreduceringsbehandlingar?

Vi erbjuder fem (5) olika behandlingsmetoder för att reducera lokala fettdepåer:

 • fettsugning Body Sculptingl
 • laserassisterad fettsugning med SmartScultpting
 • fettfrysning med CryoSculpting
 • fettreducering med CaviSculpting
 • fett – och cellulitreducering med VelaSculpting

De olika metoderna har olika verkningsgrad, går att kombinerar, utförs antingen med eller utan bedövning, antingen av undersköterska, sjuksköterska eller kirurg, kan tajta lös hud och reducera celluliter samt lämnar antingen semipermanent – eller permanent resultat.

Vid din förundersökning beskriver vi skillnaderna och rekommenderar dig även utifrån dina förväntningar och förutsättningar vilken eller vilka metoder som är lämpliga för just dig.

Vad händer dagarna efter en behandling?

Vid behandlingens slut kan en lätt svullnad och en varm känsla visa sig beroende på det aktuella områdets egen känslighet. Den eventuella svullnaden försvinner timmar efter behandlingen.

Du måste förstå att resultatet som du uppnår efter varje behandling är ett delresultat, för att uppnå ett slutgiltigt resultat måste du upprepa behandlingen två gånger i veckan tills du själv är nöjd. Resultatet är permanent förutsatt att du följer våra rekommendationer, efter varje behandling ser du förändringen i ditt problemområde.

Du kan leva som vanligt med undantag för den närmaste månaden efter behandlingen då bör du undvika direkt sol för att skydda mot huden för hyperpigmentering.

Lämnas det någon garanti vid behandlingar med CaviSculpting™?

Vid din förundersökning gör vi vårt bästa för att förstå dina förväntningar, prognostisera dina förutsättningar och ge dig en rekommendation.

Men trots vår långa erfarenhet och vår kvalificerade utrustning finns det inom medicinen ingen behandling som garanterat fungerar likadant på alla. Det här beror på att vi alla är olika och naturligtvis även våra kroppar.

För att följa din utveckling använder vi oss av traditionella mätmetoder såsom BMI, body scan, mätning med måttband och caliper samt fotografering. Dock lämnar vi aldrig några garantier då ”lyckat behandlingsresultat” eftersom respektive patients levnadsmönster påverkar behandlingar som denna.

Är resultatet permanent?

Metoden gör det möjligt för dig att med permanent resultat reducera lokala kroppsdepåer med oönskat fett. Antalet behandlingar och ditt levnadsmönster i samband med behandlingsserien avgör hur snabbt och effektiv behandlingen är just för dig.

Hur många behandlingar behövs det?

Vid en förundersökning konstaterar vi dels om du är en lämplig kandidat för ultraljudskavitation med CaviSculpting, dels lämnar vi en rekommendation om antal behandlingstillfällen. Du får även kostnaden för dessa skriftligt presenterade för dig. Det är rimligt att anta att ju fler behandlingar desto bättre resultat.

Vår rekommendation är att du alltid budgeterar minst fyra (4) behandlingar.

Huruvida denna rekommendation är tillräckligt för att tillfredsställa dina önskemål bestäms till stor del av dina egna förväntningar samt ditt levnadsmönster i samband med behandlingsserien.

Hur lång tid tar det innan jag ser resultatet av min behandling?

De närmaste tre (3) veckorna efter behandlingen kommer du att kunna både se och mäta förändringen förutsatt att du följer våra rekommendationer.

Finns det några kända biverkningar i samband med CaviSculpting™?

Nej. Den låga komplikationsgraden beror i första hand på klinisk erfarenhet samt den medicintekniska utrustning som används vid behandlingen.

Alla våra behandlingar kan orsaka tillfällig rodnad, svullnad, inflammation, infektion, tillfälligt känselbortfall, en stickande känsla, en pirrande känsla, en värmande känsla, krustor (sårskorpor), blåsor, smärta, huvudvärk, klåda, ilningar, illamående, ödem (vätskeansamlingar) och hematom (blåmärken). Alla dessa symtom är övergående.

Är resultatet permanent?

Metoden gör det möjligt för dig att med permanent resultat reducera lokala kroppsdepåer med oönskat fett. Antalet behandlingar och ditt levnadsmönster i samband med behandlingsserien avgör hur snabbt och effektiv behandlingen är just för dig.

Finns det någon åldersgräns för CaviSculpting™?

Du måste av fysiska skäl vara minst 18 år.

Vilka personer är inte lämpliga för fettreducering med ultraljudskavitation?

Du bör eller kan inte behandlas om du är:

 • Gravid eller ammar
 • Överviktig och vill förlora vikt
 • Nyopererad (6 månader)
 • Ordinerad vissa typer av medicin (kortsion)
 • Diagnostiserad med dysfunktionell sköldkörtel, njure/ar eller lever
 • Diagnostiserad med HIV

Skickarensa

Maria E: vår egen laserprinsessa – snabbare än Look Skajwåkker.

Maria H: älskar att pyssla och fixa – som Ernst fast ändå inte.

Magnus L: älskar pizza, öl och engelska teve-deckare.

Elin B: kör motorcykel och IPL-maskin så det står härliga till.

Chris H: gillar att klippa gräset, städa och byta blöjor på barnen.

Ruslan K: hjälper dig att sova som en stock och vakna pigg som en mört.


Vi hjälper dig med betalningen helt räntefritt

När du kommer till oss för rådgivning är det lika naturligt för oss att diskutera ditt projekt som att berätta om vår fantastiskta finansieringslösning.

Förutom att kunna betala din behandling hos oss med marknadens vanligaste betalkort, med American Express, med Swish eller kontanter har du dessutom möjligheten att ansöka om vår räntefria månadsfaktura.

Genom att använda vår räntefria månadsfaktura kan du finansiera köp upp till 100 000 och med så lång återbetalningstid som 84 månader. Du kan närsomhelst välja att återbetala en större summa, avsluta krediten helt eller förlänga kredittiden om du behöver större frihet.

Vi ger dig ekonomiska muskler på några minuter

Det är enkelt att ansöka om vår månadsfaktura och du får snabbt besked – på bara några minuter har du pengarna på ett konto om allt är i sin ordning och klart att använda direkt. Uppfyller du alla kriterier behövs heller någon säkerhet för lånet men du får gärna registrera en medsökanden om det behövs.

Snabba pengar i 60 dagar helt gratis

Du har alltid upp till 60 dagars gratis kredit från ditt inköpsdatum, du kan alltså välja att använda vår ränte-och avgiftsfria delbetalning i 60 dagar helt utan uppläggningsavgift, helt utan administrationsavgift och helt utan ränta.

Kostnadsfri ansökan

Är du intresserad av vår månadsfaktura ansöker du i samband med ditt besök hos oss. Det enda du behöver är giltig identitetshandling.  Din ansökan behandlas konfidentiellt och godkänd ansökan är beviljad i 30 dagar – du behöver alltså inte utnyttja vårt erbjudande om du inte vill.

Vår ansökan kommer heller inte att ligga dig till last om du vill söka annan kredit för annat ändamål.

Med Stockholms Medicus finansieringslösning får du helt enkelt tillfälliga ekonomiska muskler.

BOKA TID FÖR KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

Anmäl dig nu och få kostnadsfri rådgivning (helt förutsättningslöst).
Vi har tid att erbjuda dig det där lilla extra, lyssna på dina frågor och bjuda på gott kaffe. Under konsultationen kommer du få svar på dina frågor samtidigt som vi kommer att visa dig vilka möjligheter som finns för dig att förbättra din livskvalitet.  

  Stockholm Medicus AB
  4.7
  Baserat på 67 recensioner
  powered by Google
  Natanael Sundh
  Natanael Sundh
  10:42 17 Mar 20
  Mycket professionellt och vänligt bemötande. Serviceinriktat och prisvärt. Rekommenderar starkt!
  Andrea Kollberg
  Andrea Kollberg
  16:07 26 Nov 19
  Supertrevligt på Sthlm Medicus. Elin är hur snäll och trevlig som helst. Jag var där för någon månad sedan och skulle lasra bort ett födelsemärke på kinden och de har råkat missa en del av födelsemärket. Kontaktade dom och dom hjälpte mig utan problem snabbt och smidigt. Rekommenderar verkligen!
  Anneli Roslund
  Anneli Roslund
  11:45 18 Nov 19
  Fick hjälp av Elin med att ta bort tre födelsemärken, varav ett i ansiktet. Redan efter två veckor ser man knapps att det funnits något där. Otoligt proffsigt bemötande. Kan varmt rekommendera Stockholm Medicus.vänligenAnneli
  Louise Era
  Louise Era
  16:24 01 Oct 19
  Kliniken har bra hygienisk standard,jag var här och tog bort några födelsemärken med laser,bedövning med tandläkarbedövning finns för den som vill ha så att man slipper ha ont(om man är känslig som jag).Resultatet blev som förväntat och jag är nöjd ! Skulle definitivt kunna komma tillbaka för fler behandlingar.
  Jess S
  Jess S
  09:00 09 Apr 19
  I was recommended Stockholm Medicus from a friend who spoke highly of the clininc and the staff. Magnus and Maria were a pleasure to deal with as well as the surgeon and other staff, I am so glad I choose this clinic. From the first consultation to the after care from surgery, I was totally looked after and with such warmth. Thanks so much for everything. I have never looked and felt so good!
  oksana molander
  oksana molander
  11:05 03 Apr 18
  Maria and Magnus give good service and are very professional! Always smiling and positive, ready to help you with all of your beauty needs. I am half way thru my cure of PRP hair treatments. I really feel that hairs are getting stronger and that the treatment gives very good result. I'm exited! You should try it! 🙂
  Nästa recensioner