Åldern tar inte längre ut sin rätt

Vårt huvud är den del av kroppen som exponeras mest av väder och vind.

Samtidigt vill vi att just den kroppsdelen alltid ska vara till sin fördel – på huvudet sitter håret som vi vill ska vara tjockt och tätt, ögonlocken får inte se tunga ut, ansiktet ska ha en jämn hudfärg, ingen hängande hud, inga pigmentskador, tänderna ska vara vita och eventuella kråksparkar och svärmorsrynkor ska vara minimala eller helst inga alls.

Varför åldras vi?

Som med resten av kroppen beror vårt åldrande framförallt på vårt genetiska arv. Andra faktorer som starkt bidrar till ett tidigt åldrande är sol, rökning, mediciner och i hög grad hormonförändringar.

Precis som att linjer och rynkor syns tydligare på hudytan ju äldre du blir desto mer tappar huden även sin fukt och sin elasticitet – du upplever din hud som trist och tråkig. Formen på ansiktet förändras och även håret, som kan påverkas av stress och hormoner vilket kan rendera i ofrivilligt håravfall, tunnare hår och hårstrån – åldrandet förändrar gradvis din spegelbild.

Vad som är avgörande för dig, att du tycker att du ser äldre ut än vad du känner dig är såklart individuellt – medan män transplanterar hår och tar bort rynkor med botox är det inte ovanligt att kvinnor gör diskreta ansiktslyft, fyller på läpparna med volym som försvunnit eller tar bort ytliga kärl och pigment med IPL eller fraktionerad laser.

Oavsett vad som bekymrar dig är vi försiktigt optimistiska – vi vi kan hjälpa dig oavsett om det handlar om en enklare behandling eller ett smärre plastikkirurgiskt ingrepp.

Boka tid direkt eller läs mer om våra olika ingrepp i menyn

Kontaktformulär | Skicka ett meddelande

  Adressuppgifter

  Adress:
  Regeringsgatan 48, 111 56 Stockholm

  Telefon:
  08-218 518

  Sociala medier: